PREVENTION AND NUTRITION OF OVERWEIGHT OBESITY, WHICH OCCURS IN CHILDREN (Western European Journal of Medicine and Medical Science, 2025)
Bolalarda ortiqcha vazn va semizlik muammosi zamonaviy jamiyatda tobora keng tarqalgan masalalardan biridir. Ushbu holat nafaqat estetik jihatdan, balki sog'liq uchun ham jiddiy xavf tug'diradi. Bolalarning ortiqcha vazn olishining sabablari ko'p, ulardan ba'zilari genetik omillar, ovqatlanish odatlari, jismoniy faoliyat darajasi va psixologik holat bilan bog'liq. Shuning uchun, bolalarda ortiqcha vazn va semizlikning profilaktikasi va ovqatlanish masalalari juda muhimdir